Beslaglegging

Als er geen actie wordt ondernomen op aanmaningen en herinneringen is beslaglegging soms een laatste middel om betaling af te dwingen. Door beslag te leggen betaalt de debiteur de vordering doorgaans alsnog. Beslaglegging kan worden gedaan op uw inboedel, maar bijvoorbeeld ook op uw loon, uitkering of het tegoed op uw bankrekening. Om executoriaal beslag te leggen is wel eerst een vonnis van de rechter nodig. Als deze vorm van beslaglegging niet aanzet zodat de debiteur alsnog tot betalen overgaat, dan kunnen eventuele goederen worden verkocht.

Conservatoir beslag

Naast executoriaal beslag is er ook nog de mogelijkheid van conservatoir beslag. Dit is een voorlopige beslaglegging als u een vordering op iemand heeft, maar u vreest dat er nadat u bij de rechter bent geweest niets meer te halen valt. Hiervoor dient echter wel een verzoekschrift te worden ingediend om toestemming te krijgen van de Voorzieningenrechter van de Rechtbank.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van beslaglegging? Of wilt u direct een afspraak maken met onze incassospecialisten in de regio Utrecht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 030 - 799 27 13 of stel uw vraag via het contactformulier en u hoort zo snel mogelijk van ons.